[...] w maksymalny sposób produktu. Jest to bardzo istotne zwłaszcza prze odchudzaniu (po przez limit KCAL w diecie). Np. Kazeina ma BV -77 a taki produkt białkowy może sięgać nawet do 100 i wyżej. Dla porównania białko jaja ma BV -88 czyli jest znacznie lepiej przyswajalne ! A pierwowzór laktoalbumina (w mleku kobiecym) -104. Pozdrawiam !
[...] masę na j/nj czy da radę zrobić(czysta)? mianowicie od dzisiaj ruszyłem z kaloriami : DT~2500kcal(:190gB;110gT;200gWW) DNT~2500kcal(180gB;141gT;127gWW) źródła białka (mięso,jaja,twarog) źródła tłuszczy (oliwa,orzechy,jaja) weglowodanow(ryż brązowy , makaron durum) . Warzyw nie wliczam. Ile powinno masy przerastać na tydzień? Jeśli wejdzie [...]
[...] mięso mielone wołowe, mielone z indyka lub mielone z chudej szynki, piersi kurczaka, odżywka białkowa olimp (choć staram się ją rzadko brać) łosoś wędzony, tuńczyk z puszki, jaja (i bardzo lubie serki wiejskie/twarogi ale koleżka mówił mi żeby na redukcji odpuścił sobie nabiał z wyłączeniem jajek). Źródła tłuszczy to olej z pestek winogron, [...]
[...] mozna, znaczy sie wiadomo jesli chodzi np. o białko masz do wybory ryby morskie, kurczaka (udka, piers, podroby(tylko tu 3x/tyg. jak i tunczyk takze tylko 3 razy w tyg.), jaja. Piers mozesz przyrzadzac na rózne sposoby, w jednym psoiłku mozesz jesc piers (najczesciej okootreningowych) w innym filety z ryb, na sniadanie raz wsianke, czy omleta. [...]